Het belang van online marketing

Als zwemschool wil je natuurlijk altijd dat de lessen volgeboekt zijn. Potentiële klanten kunnen op verschillende manieren bij jouw zwemschool uitkomen. Steeds vaker oriënteren zij zich eerst online voordat ze contact opnemen. Wist je dat zelfs 94% van de mensen in Nederland gebruik maakt van Google in hun oriëntatie proces? Het wordt dus steeds belangrijker om online goed zichtbaar te zijn!

Bouw een online toekomst

Online marketing is van groot belang in de zwembranche en wordt alleen nog maar belangrijker. De jongere generaties die nu en in de toekomst op zoek zijn naar zwemscholen voor hun kinderen zijn opgegroeid in een digitale tijd. Zij zullen zich straks alleen nog maar meer online bevinden. Het is dus belangrijk dat jouw zwemschool hoog scoort in de zoekresultaten van Google. Online marketing zorgt ervoor dat jij bovenin die zoekresultaten staat.

Wat doet online marketing?

Met de inzet van online marketing zijn zwemscholen in staat zichzelf online beter op de kaart te zetten, meer klanten binnen te halen en zo meer omzet te realiseren. Hoe werkt dit? Het begint bij de wijze waarop jouw zwemschool zichzelf presenteert binnen Google. Dit kan op verschillende manieren. Een van de snelste en meest effectieve manieren is zoekmachine adverteren (SEA): door het plaatsen van betaalde advertenties in Google is jouw zwemschool lokaal en regionaal goed zichtbaar voor potentiële klanten. Daarnaast is zoekmachine optimalisatie (SEO) een belangrijk onderdeel van online marketing. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw zwemschool hoger in de zoekresultaten van Google staat. Belangrijk is dat je wordt gevonden op meerdere zoekwoorden. Dus niet alleen op de naam en woonplaats, maar wat dacht je van zwemles, kinderfeestjes of groepslessen? Niet alleen in je eigen plaats, maar ook in de omliggende gemeenten! Kies jij niet voor online marketing, dan is de kans groot dat potentiele klanten naar jouw concurrent gaan.

Zelf aan de slag met SEO

Wil je zelf een goede webpagina schrijven om op deze manier hoger in Google te komen? Wij helpen je graag! De belangrijkste onderdelen voor SEO zijn:

  • Content en conversie
  • Backlinks
  • Techniek van de website

Belangrijk hierbij is dat deze onderdelen alleen samen zorgen voor hogere posities in de zoekmachines. Zorg er dus voor dat deze drie onderdelen geheel op orde zijn! Geef daarnaast antwoord op de 5w’s en H. We geven je een voorbeeld:

Wat… Zijn de mogelijkheden voor een kinderfeestje in het zwembad?
Wie… Voor wie is het geschikt (welke leeftijden)?
Waar… In welk bad kun je terecht voor een kinderverjaardag?
Waarom… Zou je gaan zwemmen met je verjaardag?
Wanneer… Kun je terecht in het zwembad voor een kinderpartijtje?
Hoe… Verloopt een kinderverjaardagsfeestje in het zwembad?

Beantwoord deze vragen en laat ze in een leuk, makkelijk lezend verhaal terugkomen. Zorg ervoor dat je webpagina uit ongeveer 600 woorden bestaat en je hebt een keurige SEO webpagina geschreven!

Wil je weten hoe jouw zwemschool momenteel online scoort? Vraag dan een gratis marketing scan aan!