Het medicijn tegen een winterdip: zwemmen!

Vele Nederlanders, 500.000, hebben wel eens last van een winterdip. De dagen worden korter, het weer wordt grauwer en onze biologische klok raakt daar enorm van in de war. Je herkent de winterdip aan veel behoefte aan slaap en constante honger. Maar hoe komen we nu van deze winterdip af? Daar hebben wij een aantal tips voor!

Stuctuur is alles

Of je nu opgeruimd, perfectionistisch of juist heel chaotisch bent, we hebben allemaal behoefte aan een bepaalde structuur. Deze structuur zorgt voor een goede slaap en vooral heel belangrijk energie. Heb jij last van een winterdip? Dan zou dit wel eens aan een te kort aan structuur kunnen liggen. Zorg dat je een goed dag- en nachtritme hebt. Dit betekent op tijd naar bed, maar ook op tijd weer op. Zo blijf je voldoende actief en wordt stress minder.

Ga een stuk wandelen

De hoeveelheid daglicht is zeer beperkt in de wintermaanden, benut daarom die uurtjes juist heel goed. Ga een stuk wandelen in de bossen of pak eens de fiets naar je werk of supermarkt. Tip! Ga voor 12 uur naar buiten, het licht is dan op zijn best.

Gezonde voeding

Deze zal je hier vast wel verwacht hebben, maar ook hierbij is gezonde voeding belangrijk. En dan wordt niet bedoeld sla, komkommer en tomaat maar vooral regelmatig eten. Doordat de honger continue door blijft gaan is het belangrijk regelmatig te eten en geen maaltijden over te slaan. Zo stilt het hongergevoel en krijgt je lichaam meer rust.

Zwemmen

Beweging is goed voor iedereen. Hierbij wordt namelijk een stofje aangemaakt wat ook wel het ‘gelukshormoon’ wordt genoemd. Naast lopen, fietsen of een andere sport heeft zwemmen een hele goede invloed op jouw winterdip. Zwemmen wordt namelijk vaak geassocieerd met de zomer. Ga lekker zwemmen en vergeet even de kou van de winter.