Vier social media tips voor de zwembranche

Social media is tegenwoordig de norm. Heel veel mensen communiceren via social media, blijven erdoor geïnformeerd en maken aankoopbeslissingen aan de hand van deze informatie. Maar hoe kan de zwembadbranche social media het beste inzetten om nieuwe doelgroepen op een aantrekkelijke manier te benaderen? In dit artikel vindt je een aantal tips om dit te doen. 

1. Monitor activiteiten op social media

Begin klein: zorg dat je weet wat het online gedrag is van jouw doelgroep voordat je aan de slag gaat met social media. Als je meer inzicht heeft in de doelgroep, dan kun je (potentiële) leden gaan benaderen. Zorg dat je inspeelt op situaties waar ze zich mee kunnen identificeren.

2. Creëer een blog die onderscheidend is

Hoewel een blog niet vernieuwend is, zorgt het nog steeds voor een goede online zichtbaarheid. Op een blog kunnen zwemverenigingen een uitgebreid verhaal vertellen. In vergelijking met social media-kanalen zoals Twitter, leveren blogs meer op voor de online zoekresultaten (SEO). Om onderwerpen voor de blog te bedenken, moeten zwembaden zich afvragen waar ze voor staan en wat ze willen uitdragen. Denk hierbij aan zwemlessen, roosters, activiteiten en volgsystemen. Creëer een schema met blog posts over deze onderwerpen.

3. Promoot jouw blog via diverse kanalen

Als niemand weet dat je informatieve blogs schrijft, dan bereikt je niemand met de content. Denk naast het delen van content via social media-kanalen, ook aan delen via e-mail of mond-tot-mond. Moedig ook medewerkers aan om blogs en content te delen via hun eigen social media-kanalen.

4. Vergeet foto’s en video’s niet

Content met beeldmateriaal heeft een groter bereik dan zonder. Gepersonaliseerde video’s en foto’s op bijvoorbeeld Instagram of Vine doen het vaak goed. Een voorbeeld voor een video is interviews houden met leden over wat zij van jouw zwembad vinden. Bedenk hierbij een originele hashtag en promoot dit via de diverse social media-kanalen en schrijf een blog over de resultaten.

Wilt je weten hoe jouw zwembad momenteel presteert op het gebied van online marketing? Vraag dan nu de gratis online marketing scan aan!