Voordelen van AVG voor jouw organisatie

In onze vorige artikelen over de nieuwe privacywet hebben we inzicht gegeven in hoe de wet eruitziet en wat je hier als organisatie voor moet doen. Maar wat levert het voor jouw organisatie op? Welke voordelen brengt de wet met zich mee? Lees in dit artikel meer over de voordelen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Wereldwijd betere beveiliging van gegevens

Het lijkt alsof de AVG zich alleen richt op bedrijven binnen de Europese Unie. Dit is niet waar, de wet houdt ook rekening met de beveiliging van persoonlijke gegevens die worden verzonden naar organisaties buiten de EU. Het overdragen van deze gegevens kan alleen plaatsvinden wanneer de organisatie buiten de EU contractuele en wettelijke overeenkomsten sluit om rechten van personen te beschermen.
Binnen de EU gevestigde organisaties hebben als voordeel dat ze niet te maken hebben met buitenlandse veiligheidsvoorschriften. Met name diensten als Onedrive en Dropbox waarin je bestanden in de cloud op kunt slaan hebben meer tijd nodig om transparant te zijn over hoe zij gegevens verwerken. Het is hier namelijk niet duidelijk waar je gegevens worden verwerkt en opgeslagen.

Efficiëntere verwerking van gegevens

Waar het nu de perceptie geeft dat de wet veel tijd wegneemt en verplichtingen opdraagt, is dit alles op de lange termijn zeer nuttig voor jouw organisatie. Bedrijven die zich aan de AVG houden en alles volgens deze wet inrichten, hebben een betere datastructuur wat leidt tot meer productiviteit.
Ook levert de wet meer accurate gegevens op om mee te werken. De nieuwe privacywet geeft aan dat klanten toegang hebben tot hun persoonlijke gegevens, deze kunnen nagaan en mogen aangeven op opgeslagen gegevens goed zijn. Dit leidt tot meer accurate gegevens in je klantenbestand.

Verbeterde veiligheid, hogere klantloyaliteit

Zorgen dat je bedrijf veilig is en op de juiste manier omgaat met gegevens van klanten verbetert de loyaliteit van bestaande klanten. Het gebruiken van veiligheidsprocessen en het uitleggen hiervan maakt je organisatie transparanter en betrouwbaar. Door verzamelde gegevens beter te organiseren op een veilige locatie, heeft je organisatie snel toegang tot deze inhoud in een beveiligde omgeving.
Het verbeteren van gegevensverwerkingsprocessen is een groot voordeel voor jouw organisatie. Datalekken hebben afgelopen tijd al voor veel opschudding gezorgd bij grote bedrijven. Het risico hiervan te minimaliseren helpt je het vertrouwen van je klanten te vergroten.
Daarbij zal de reputatie van je organisatie ten goede komen in de ogen van potentiële klanten zodra je de AVG opneemt in je marketingcampagnes.

Meer lezen over AVG en alles wat erbij komt kijken voor jou als zwembad? Via deze link bekijk je ons overzicht met artikelen.

NB: bovenstaande mag niet geïnterpreteerd worden als juridisch advies. Voor juridisch advies dien je jezelf te wenden tot een jurist.