Waarom een responsive website je app niet kan vervangen

Om te beginnen is het goed om te weten dat een app en een website twee verschillende doeleinden hebben. Een website is vooral ingericht voor nieuwe leden en een app is ingericht voor bestaande leden. Daarnaast zitten er nog meer verschillen tussen de functionaliteiten van een app en een website.

Functionaliteiten

Met het gebruik van de app van jouw zwemschool beschik je over meer functies om leden te bereiken. Door middel van pushberichten en pop-up meldingen zijn leden die over de app van jouw zwemschool beschikken direct op de hoogte van recente ontwikkelingen van de zwemschool. Een website beschikt niet over deze functionaliteiten. Daarnaast kunnen ouders van kinderen direct geïnformeerd worden wanneer bijvoorbeeld een zwemles niet doorgaat of het buitenbad is gesloten. Oudercommunicatie is erg belangrijk voor zwemscholen waardoor een app voor hen erg nuttig is om betrokken te zijn met de zwemschool.

Verschillende content

Daarnaast plaats je in een app andere informatie dan op de website van je zwemschool. Wanneer nieuwe of potentiële leden opzoek zijn naar een zwemschool, bezoeken zij de website om een indruk te krijgen van de zwemschool of het zoeken van de contactgegevens. Overige informatie zoals activiteiten, horeca en beeldmateriaal kun je het best in de app van je zwemschool plaatsen, omdat potentiële leden dit niet doelbewust op de website zoeken.

Interesse in een eigen app voor jouw zwembad? Vraag dan een gratis test app aan!