Blogartikel schrijven

Vijf stappen tot een effectieve en leuke blogpost

Bloggen is nog altijd populair, waarschijnlijk lees jij deze ook zo nu en dan. Maar wanneer is een blogpost effectief en wat maakt een blog interessant? In dit artikel delen wij vijf concrete tips waarmee jij direct aan de slag kan. Succes!

Tip 1: Gebruik beeld

Beelden zeggen meer dan duizend woorden, maar zorg dat deze ook écht iets zegt. Wanneer je een verhaal combineert met een afbeelding, versterk je de boodschap. Alle leden en bezoekers zijn geïnteresseerd in de openingstijden, activiteiten en eventuele acties. Dus daar een duidelijk beeld van schetsen, werkt.

Tip 2: Gebruik begrijpbare taal

Ga goed na wie je doelgroep is en hoe je hen aanspreekt. In het geval van een zwembad spreek je de (potentiële) bezoekers/ leden aan. Gebruik dan ook taalgebruik wat voor hen allemaal te begrijpen is. De doelgroep is breed en het niveau ligt vaak ver uiteen, simpel taalgebruik is in jullie geval daarom gewenst.

Tip 3: Vertel iets nieuws

Het is belangrijk dat je jezelf onderscheidt van anderen en ook echt iets nieuws te vertellen hebt. Ieder zwembad heeft zijn eigen pluspunten, laat deze in de blog dan ook duidelijk naar voren komen. Natuurlijk mag je inspiratie opdoen bij anderen, maar vertel alles vanuit het oogpunt van jouw organisatie. Wees dus geen kopie.

Tip 4: Deel ervaringen

Afgelopen week veel afzwemmers gehad? Deel hier een verslag of bijvoorbeeld een interview met een ouder van. Potentiële bezoekers/ leden die de blog lezen worden hier wellicht doorgetriggerd of zelf door over de streep getrokken. Het delen van ervaringen spreekt mensen enorm aan.

Tip 5: Maak gebruik van C2A (call-to-actions)

Om een goede koppeling te maken met je eigen zwembad is het belangrijk dat je call-to-actions gebruikt in de blogs. Een call-to-action is een oproep tot actie. Vaak is dit bij een blog in de vorm van een button. Bijvoorbeeld ‘Boek nu een proefles’ of ‘Meer informatie over onze zwemdocenten’. Hierdoor worden ze verder gelinkt en krijgen ze meer informatie over je zwembad of boeken ze zelfs.

Wanneer je deze vijf tips opvolgt en goed en duidelijk nagaat wat je wil overbrengen, op welke manier en vanuit welke inzichten dan creëer jij een effectieve blogpost. Doe het dus vooral op jouw manier, vanuit de kernwaarden van jouw organisatie.

Ook benieuwd naar de inzet van social media? Wij schreven 4 no-go’s voor je op een rijtje, lees ze in de blog: Maak deze 4 no-go’s niet op social media.